KISSOJEN JOULU





Kehräyksen täytteistä joulua kaikille Kissamielille! Lahjana kissaisoäiti Kirsti Remeksen kirjoittama joulusatu:


KISSOEN JOULU

Miru Kultiputi oli pieni kissanpentu. Kerran istuessaan katolla savupiipun vieressä se katseli tähtitaivasta ja mietti:" Miksei kissoille tule oikeaa joulua!" Ja se naukaisi pyynnön yläilmoille.


Suuressa kaupungissa asui hieno herra Lars Hariman, pitkän ja kunniakkaan uran tehnyt kissauros.  Käveltyään kaupungilla se pani kultaisen kävelykeppinsä telineeseen ja virkkoi: "Joulut ovat tylsiä. Kiirettä ei ole missään."

Kille Basikus asui yksin keltaisessa perintökartanossaan. Mitään ei puuttunut - paitsi jouluna. Silloin yksinäisyys yllätti. "Tänne mahtuisi joulun viettäjiä. Järjestäisin oikein juhlat!"

Miru Kultiputin naapurissa asuivat kissasiskokset Verona ja Ninos- Amanda. Verona huokasi Ninos- Amandalle:"Olisi mukava kävellä joulukadulla, mutta pakokaasut käyvät henkeen ja meteli särkee korvat. Meillä on tarkka kuulo ja herkkä hajuaisti." Ninos- Amanda nyökkäsi.

"Aina samaa", naukui Hertha Asmund. "Aina siivotaan pois. En tiedä, mihin menisin ensi jouluksi. Kumpa saisi elää vielä kunnon joulun niin kuin ennen nuorena. Ei ole hyvä olla kulkukissana, heiteltävänä paikasta toiseen."


Lumihiutaleet leijailivat peittäen koko maan. Ne olivat enkeleiden kirjeitä.  Perintökartanonsa portilla Kille Basikus nappasi yhden. " Onko minulle postia?" kysyi se toiveikkaasti ummen keskeltä. "Kyllä. Täällä toivotaan oikeaa joulua", suhisivat hiutaleet.

"Se tehdään!", iloitsi Kille Basikus. "Pankaa tuulemaan."


Je niin Miru Kultiputi, Verona, Ninos-Amanda, Lars Hariman ja Hertha Asmund lensivät tuulen mukana Kille Basikuksen suureen kartanoon viettämään oikeaa joulua. "Kylläpä myrskyää" sanoivat ihmiset. "Eihän tässä pysy vaatteet päällä."


Kuusi tuotiin sisään. Litkittiin kermaa, jouluna sekin on sallittua. Hyrinä- kuoro lauloi kissojen joululauluja.

Entä lahjat! Jokaiselle ilmestyi oma tähti kuusen oksalle. Se valaisi menneisyyden, jopa muinaisen, ja tuikki nykyhetkeä. Heijasti tulevaa. Oli hiljaista. Jopa harrasta. Kaikki tiesivät. Nyt tulee uusi vuosi. Ensi vuonna olisi kerrottavaa.




Kommentit

Suositut tekstit