ESITTELYSSÄ ULPUKKA - verhoihin kietoutuva kissaprinsessa


ESITTELYSSÄ ULPUKKA - verhoihin kietoutuva kissaprinsessa

Tiitterä ja touhukas Ulpukka on neiti, joka tietää mitä tahtoo. Tämä utelias jokapaikan höylä tutkii joka nurkan ja on varmasti mukana seuraamassa mitä ikinä kotona tehdäänkin. Erityisesti kiinnostavia ovat lautapelit ja tietokoneet, eikä Ulpukka millään ymmärrä miksi juuri niiden päällä ei saisi tassutella silloin kun ihmiset niitä tuijottavat.

Ulpukka haluaa siis olla lähellä omia ihmisiään ja useimmiten muitakin ihmisiä. Varsin kiehtovaa on lähestyä niitä, jotka sanovat olevansa kissoille allergisia. Mistä sen tietää onko tämä juuri minulle allerginen, näyttää Ulpukka miettivän pyrkiessään tällaisten outojen ihmisten syliin lähes väkipakolla.

Ruoka maistuu, mutta on se kumma, kun palvelusväki ei kaikesta kouluttamisesta huolimatta tunnu tietävän mitä milloinkin tekee mieli syödä. Jos on edellisenä päivänä syönyt hyvällä ruokahalulla kanaa, ei se toki tarkoita, että samaa ruokaa suostuisi edes maistamaan seuraavana päivänä. Ulpukan herkkua on paitsi tonnikala myös hänelle aivan erityisesti Pariisista asti kuljetettu maalaisankkapatee.

Verhot ne vasta ovatkin hauskoja kapistuksia Ulpukan mielestä -  eritoten läpikuultavat voilee-verhot. Niihin on mukava kietoutua sohvan kulmalla ja katsella talon väen touhua kevyen kankaan läpi. Tällaisena prinsessahetkenä Ulpukka haluaa olla ihmisten lähellä, mutta kuitenkin omassa rauhassaan. Joka uskaltaa laittaa kätensä verhon alle, saa tuntea neidin teräväkyntisen mielipiteen ihonsa alla. Ei saa häiritä verhoihin kietoutunutta kissaprinsessaa!

* * * * 

Miksi kissa ei naura -kirja on valmistumisvaiheessa ja tulee ulos näillä näkymin 2019 syksyllä.
Kiitämme kaikkia, jotka ovat myötävaikuttaneet kirjan valmistumiseen, erityisesti tietysti kissoja (etupäässä Pessiä ja Ulpukkaa), mutta myös niitä kissaemoja, jotka ovat tuoneet naukujiensa tarinat tietoomme. Nämä tarinat saamme lukea myöhemmin kirjasta.

Siispä nyt NAUKUMISIIN toistaiseksi ja käpälät pystyyn kaikki, jotka ovat aikeissa hankkia kirjan!

Ennakkotietona mainittakoon, että rovaniemeläiset pääsevät aikanaan ostamaan opusta kaupungin omasta kissakahvila Freijasta.





Kommentit

Suositut tekstit